duminică, 7 februarie 2010

Pericolele Internet Explorer 7

Compania de cercetare in domeniul securitatii, Core Security Technologies, a descoperit un nou set de vulnerabilitati ale browserului Internet Explorer, la doar o zi dupa ce Microsoft a lansat update-ul care rezolva problemele care au dus la asaltul cibernetic de proportii asupra Google în China.

Aceasta a anuntat ca a descoperit noi vulnerabilitati pe care hackerii le pot exploata pentru a avea acces de la distanta la date personale stocate pe computere.

“Sunt trei sau poate chiar patru moduri de a dirija un astfel de atac,” a precizat Jorge Luis Alvarez Medina, consultant pe probleme de securitate al companei Core.El a adaugat ca va demonstra aceasta vulnerabilitate a browserului la conferinta Black Hat din Washington, care va începe la începutul lunii februarie. Speech-ul expertului se va numi Internet Explorer îti transforma PC-ul într-un server public de fisiere (Internet Explorer Turns Your Personal Computer into a Public File Server).

Purtatorii de cuvânt ai Microsoft au declarat ca nu pot comenta momentan asupra situatiei semnalate.

Specialistul Alvarez Medina a atras atentia asupra faptului ca hackerii pot exploata patru sau cinci vulnerabilitati minore ale browserului Internet Explorer, care este folosit pe sute de milioane de computere în toata lumea. Chiar daca niciuna dintre aceste vulnerabilitati nu este un pericol serios în sine pentru securitatea datelor, un hacker ar putea prelua controlul asupra unui PC prin utilizarea tuturor în acelasi timp, a precizat reprezentantul Core Security Technologies.

Alvarez Medina a adaugat ca nu se stie înca daca vreun hacker a profitat deja de aceste puncte slabe ale Internet Explorer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu