duminică, 7 februarie 2010

Mutu da in judecata Ministerul Sanatati


Găsit dopat cu sibutramină, starul Fiorentinei caută vinovaţi peste tot. Adi Mutu şi avocaţii săi merg pe două direcţii: una defensivă, pe parte sportivă, şi una agresivă, îndreptată pe cale civilă către cei care se fac vinovaţi de apariţia pe piaţa românească a unui produs fără specificaţiile obligatorii.

Adrian Mutu şi reprezentanţii săi au căzut de acord că recunoaşterea vinei şi refuzul de a mai cere contraexpertiză reprezintă cea mai bună cale de apărare. La audierile care vor urma, probabil peste două săptămâni, fotbalistul va admite că a consumat acel medicament, dar va invoca buna credinţă. Documentele pe care le va prezenta la dosar şi care vor dovedi că pe pros-pectul medicamentului nu era trecută substanţa incriminată ar trebui să reprezinte, de asemenea, o circumstanţă atenuantă.

Dincolo de asta, Paolo Rudella, şeful echipei de avocaţi angajaţi de fotbalistul român, studiază posibilitatea de a deschide şi o acţiune în instanţele româneşti pentru solicitarea unor despăgubiri, dat fiind că în prospectul „Capsulei de slăbit” nu este specificată şi sibutramina printre substanţele conţinute.

Rudella se pare că intenţionează acţionarea în judecată a comisiei din Ministerul Sănătăţii care dă avizul pentru comercializarea medicamentelor. Astfel, se poate ajunge la un proces între Mutu şi acest minister, cu consecinţe grave asupra sistemului farmaceutic românesc. Revenind la medicamentul cu pricina, acesta nu conţine, într-adevăr, în prospect, decât specificări vagi, gen „kiwi” sau „extract de rădăcină de tapinambur”!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu